Samen sterk in tekstwerk

Als tekstschrijver in hart en nieren besloot ik om ‘even bij te springen’ in het bedrijf van mijn vriend. Een geweldige ervaring en een geweldig horecaconcept waar menig hart sneller van gaat kloppen. Ook dat van mij. Een bedrijf waarin ik enorm gegroeid ben en waarin ik nog lang niet uitgeleerd ben. Maar… ook een bedrijf dat me zo opslokt dat ik mijn passie en mijn eigen bedrijf soms op de tweede plaats heb gezet. En daarmee ook mijn compagnon. Gea Mollema. Samen runnen wij Tekstgenoten en smelten woorden om in pakkende teksten zoals chocoladesaus smelt op een onvervalste dame blanche (chocolat addict talking!).

Ooit begonnen wij als coöperatie die samen onze stad, de regio en zelfs het land gingen veroveren met onze prachtigste teksten. Zes vrouwen bundelden de krachten en Utopia was geboren in Tekstbureau ‘Tekstgenoten’. We schrijven 2016.

Utopia

Zes vrouwen van Utopia met ieder hun eigen tekstbureau en ieder hun waardevolle achtergrond en expertise. Samen deelden wij de wil de wereld een stukje mooier te maken door naast kwalitatief mooie dingen te maken ook nog eens een bijdrage te leveren aan het hogere goed. Prachtig toch? De praktijk bleek weerbarstiger. Utopia werkte -ondanks de goede intenties- voor ons niet. En niet omdat we onenigheid hadden, maar simpelweg omdat zes agenda’s, zes levens, zes verschillende levensfases niet één commitment konden geven. Van mantelzorg tot studie en kleine kinderen tot tóch kiezen voor die vaste baan. Allemaal heel logische redenen die ervoor zorgden dat Tekstgenoten van coöperatie een vof werd. Gea en ik runnen sindsdien samen Tekstgenoten en mogen evengoed genieten van deze prachtige vrouwen, als flexibele, freelance inzet én tijdens lunches en etentjes die standaard te lang duren en daardoor veel te leuk zijn!

Spotlight

Gea en ik zijn Tekstgenoten. We creëren, sparren, leren en groeien samen in het vak dat ons zo lief is. En niet alleen door het schrijven van al die prachtige verhalen, over al die mooie mensen en diensten die het zo verdienen om in de spotlight te staan. Wij trekken de kracht van het geschreven woord breder. Ieder mens verdient het om zich gezien en gehoord te voelen. Dat is de gedachte die wij doortrekken in onze diensten en de service die wij bieden. Oog voor elkaar.

Geboorte van webshop

Terwijl ik in het namiddagzonnetje op een terras van een driesterrenhotel in Schoorl deze column tik, tel ik mijn zegeningen. En ben ik blij dat ik hier in Schoorl drie dagen werk aan ons bedrijf. Terwijl het zonnetje bijna achter een duinpan verdwijnt geven wij samen -met hulp van onze digital assistent Paula- ons bedrijf de boost die het zo verdient! Drie dagen alleen maar Tekstgenoten. Gea zit twee tafels verder, te schaven aan onze websiteteksten. Paula ontfermt zich ondertussen -weer twee tafels verder- over de geboorte van onze webshop. Ik ben er weer. Om nooit meer weg te gaan.